top of page
Berry... for life!

 

Berry is een grote sterke ezel van het ras Grand Noir du Berry. Hij is geboren op 31 maart 2014 en heeft zijn stal aan de Rennevoordestraat 6 in Oekene.

Onder de naam ‘Berry for Life’ zamelt hij geld in voor vzw D.O.G.B.O.-Dogbo. Over zijn acties lees je  het meest recente nieuws op de Facebookpagina ‘Berry for Life’.

logo berry for life.png

Om de kas van vzw D.O.G.B.O.-Dogbo te spijzen doet Berry verschillende acties:

  1. Berry shits for life

  2. Berry walks for life

  3. Berry on the road for Life

Doe een gift

Je kan de vzw op verschillende manieren steunen, onder andere door een gift. Daarvoor werken we samen met Kontinenten vzw.

Om fiscaal aftrekbaar te zijn, moeten de giften minimaal 40 euro per jaar bedragen. Met een maandelijkse storting vanaf 3,50 euro ontvang je een attest van Kontinenten vzw voor de fiscus.

 

Je kan je bijdragen overschrijven:

  • op rekeningnummer BE66 7380 3734 7143 (BIC KREDBEBB)

  • op naam van Kontinenten vzw

  • met als mededeling de naam van het project, D.O.G.B.O.-DOGBO vzw, en uw rijksregister- of ondernemingsnummer (*)

 

* De FOD Financiën vult vooraf automatisch het bedrag van de giften in in de personenbelastingsaangifte. Correcte identificatiegegevens zijn hiervoor cruciaal. Daarom heeft de FOD Financiën bij een gift je rijksregisternummer nodig.

Berry.png

Shit for Life 

 

"Ezelmest is de beste organische meststof die er is! Het is zijn gewicht in goud waard", dixit Wim Lybaert. Bekijk hier de video.
 
Wil jij puur goud om je tuin te bemesten? De gecertificeerde gouden kak van Berry (geurloze pure ezelpoep zonder stro) wordt per 10 liter (= 1 emmer) aan 5 euro verkocht in composteerbare zakken.
Bij aankoop van 3 zakken betaal je slechts € 12.


Bestellen kan bij Piet Ternest

op het nummer 0498 91 14 49
of via mail naar 
berryforlife.dogbo@gmail.com.​

Berry-shits-for-life-1.jpg

Berry walks for Life 

 

Op bepaalde dagen In de kerst- en paasvakanties kunnen kinderen ook ritjes maken op de rug van Berry. Dat kan vanaf 4 jaar in het Bergmolenbos. Een ritje kost 10 euro en er kunnen zelfs 2 kinderen mee.

Berry on the road for Life 

 

Ezel Berry gaat opnieuw op tocht. De imposante ezel wil de Martinusroute, die loopt van Utrecht naar Tours, afleggen in 2 etappes. Op 30 juli 2023 start hij de tocht vanaf zijn thuisbasis Oekene richting Utrecht, de stad waarvan Sint-Martinus de patroonheilige is. In 2024 volgt dan deel 2 die hem van Oekene naar Tours zal leiden, waar Sint-Martinus begraven ligt. Na het afleggen van deze tocht zal Berry ruim 1200 extra kilometer op z’n teller hebben.

Voor het goede doel
Net als bij Berry’s vorige wandelavonturen blijft het doel geld in te zamelen voor de v.z.w. D.O.G.B.O.-Dogbo. De vereniging ondersteunt twee sociale projecten in het West-Afrikaanse land Benin. Er is
De Tuin van Toyo waar mensen met een mentale beperking worden opgevangen die door onbegrip en/of voodoo-bijgeloof verwaarloosd of verstoten zijn.  Het tweede project heet PEJES waarbij meisjes, die slachtoffer waren van een gedwongen huwelijk, slavernij of ander misbruik een beroepsopleiding krijgen en zelfredzaam worden.
 
Kilometers sponsoren
Baasje Piet Ternest en broer Paul begeleiden Berry tijdens de tocht. Aanmoediging en steun kan door sponsoring voor elke afgelegde kilometer.
De trektocht van Utrecht naar Tours is ruim 1200 km lang en loopt langs wandelwegen en Grote Routepaden. Overnachten doen ze waar er plaats is. Dat kan in een tent, een stal of een schuur zijn.
 
Als er voor elke kilometer 10 euro sponsorgeld wordt geschonken, gaat er 12.000 euro naar de projecten in Dogbo. In De Tuin van Toyo is er dringend nood aan een waterput. Bij PEJES staat een project op stapel om een moestuin aan te leggen en om kippen, konijnen en schapen te kweken.
 
Sponsoren kan op rekening van vzw D.O.G.B.O.-Dogbo: BE27.8916.8403.0973 met vermelding Berry on the road.
 
Waarom de Martinusroute?
De Romeinse soldaat Martinus (°316) sneed met zijn zwaard zijn mantel in twee om hem te delen met een verkleumde bedelaar aan de stadspoort van Amiens. Omwille van zijn eenvoud en zijn inzet voor de armen trekken vele pelgrims sinds de middeleeuwen naar Tours om hem te vereren. Zijn boodschap van delen en solidariteit, die hij in Europa verspreidde, staat dan ook symbool voor de sponsortocht die Berry onderneemt. De tocht loopt via de Europese wandelroute ‘Martinusroute’ (Utrecht – Tours), erkend als culturele route. De route passeert in Rumbeke in de bedding van de GR 128.

De tocht volgen
Berry, Piet en Paul starten hun sponsortocht op zondag 30 juli aan de Rennevoordestraat 6 te Oekene. Rond 12u00 aan de Sint-Martinuskerk in Oekene is iedereen welkom om hen uit te zwaaien.
Op de Facebookpagina van Berry for Life kan de tocht gevolgd worden. Dagelijks wordt een kort verslag met foto’s gepost.

Wil je meer vernemen over sponsoren of giften, neem dan contact op met Piet Ternest:
T +32 (0)498 91 14 49
E berryforlife.dogbo@gmail.com
Facebook: Berry for Life

Berry-on-the-road-3.jpg

STEUN DE WERKING VAN DE VZW

bottom of page